A nyári szünetben a miskolci villamosokon küzdenek a bűnmegelőzésért az iskolaőrök

Megosztás

Ilyenkor az iskolákban nincs tanítás, de az iskolaőröknek jócskán akad dolguk az MVK járatain, ezzel is felhívva a figyelmet a tipikusan nyárinak számító bűncselekményekre.

Keddi közös sajtótájékoztatójukon a Miskolci Rendőrkapitányság és az MVK Zrt. képviselői elmondták, hogy az iskolaőrök bűnmegelőzési feladatokban való tevékeny részvétele segít felhívni az emberek figyelmét a nyáron is rájuk leselkedő veszélyekre, különösen utazás közben, ideértve a zseb- és egyéb tolvajlásokat, lopásokat, de akár a rablást is, egy-egy kevésbé forgalmas helyen nézelődve a városban. 

Béresné Buczkó Viktória rendőr századostól, a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadójától megtudhattuk, hogy tizenhat iskolaőr teljesít szolgálatot Miskolcon, akiknek az iskolai szünet alatt is igyekeznek munkát biztosítani. Közülük ezen a héten, hétfőtől péntekig öten vesznek részt az MVK Zrt.-vel közösen szervezett akcióban, a feladatuk elsősorban különböző szórólapok szétosztása lesz a villamosjáratokon, valamint az utazóközönség tájékoztatása. 

Rámutatott, nem csak a közvetlen veszélyekre hívják fel a figyelmet, amelyek a városban történő utazás közben leselkedhetnek a potenciális áldozatokra, hanem például az internetes csalásokra is, hiszen megyénkben az online csalások átlagos kárértéke több mint 700 ezer forint.  (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek